€ 0,00 0 items

​Weet jij al wat I-Size is? Nee? Je bent vast niet de enige!

Weet jij al wat I-Size is? Nee? Je bent vast niet de enige!
De meeste ouders zijn nog niet echt bekend met I-Size, en toch krijgen er veel in 2018 mee te maken! Vanaf dit jaar wordt het verplicht om je kindje tot 15 maanden achterwaarts te vervoeren. Waarom? Lees snel verder!

Wat is I-Size?
- Een autostoel met het I-Size keurmerk moet een kind tot minimaal 15 maanden achterwaarts vervoeren.
- De autostoel wordt standaard getest op zijwaartse botsingen. Dit is bij stoelen met de veiligheidsnorm R44 niet het geval.
- De indeling van de autostoel is vastgesteld op basis van lengte. Stoelen met het keurmerk R44 zijn ingedeeld op gewicht.
- De I staat voor intelligent en Size omdat deze autostoel is gekozen op basis van lengte.

Waarom I-Size?
Uit onderzoek van het Task Force Kinderveiligheid is gebleken dat maar liefst 73% van de ouder(s) hun kind van 0-4 jaar niet veilig vervoert! Ouders stappen te snel over naar een groter kinderstoeltje of maken het autostoeltje niet goed vast! Om de kinderveiligheid in de auto te vergroten is de I-Size norm ontwikkeld.

Wanneer er een frontale aanrijding plaatsvindt, worden kindjes uit hun stoel gelanceerd. Hierdoor worden de nog niet volledig ontwikkelde schouders en nekje, zwaar belast. Dit kan ernstige gevolgen hebben.
Als je in zo’n situatie achterwaarts vervoert, zal je kindje in de stoel gedrukt worden en wordt er een stuk minder druk uitgeoefend op de nek en schouders.

Nieuwe auto's zullen voortaan uitgerust worden met 'I-Size Ready zitplaatsen'. De nieuwe zitplaatsen worden voorzien van een I-Size label. Zo kunnen ouder(s) in één oogopslag zien of de stoel geschikt is of niet.


Overige blogs