Black Friday

Black Friday

Het is bijna zover, de dag met de beste aanbiedingen in de wereld. Maar waar komt Black Friday vandaan?

Black Friday is begonnen in 1869 en is begonnen op de dag dat de economie in Amerika instorten. Eigenlijk is deze dag wat nu zo positief is, helemaal niet op een fijne manier begonnen.

Vervolgens gaan we wat verder de tijd in naar het jaar 1924. Winkelketen Macy’s besloot om met de thanksgiving parade te beginnen door New York. De achterliggende gedachte hiervan was om het succes van de winkel te vieren, maar ook om de mensen aan te sporen om de dag na Thanksgiving al te beginnen met hun kerstinkopen.

Na een aantal jaar besloot de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt in 1939 om de dag van Thanksgiving nar voren te halen. Nu was het niet meer op de 5e donderdag van de November maar op de 4e donderdag. Het idee hierachter was om de economie een handje te helpen in de hoop dat mensen nu nog eerder zouden beginnen met de kerstinkopen.

In Philadelphia begonnen steeds meer mensen zich ziek te melden op de dag nar Thanksgiving. Dit begon rond de jaren 50’ en 60’. Er ontstond chaos en de politie kreeg het enorm druk. De term Black Friday kreeg een negatieve associatie en de retailers probeerde deze naam in 1961 te veranderen naar Big Friday. Helaas voor de retailers werd de nieuwe naam niet opgepikt.

Vanaf 1980 kreeg Black Friday eindelijk weer een positieve twist. De retailers gingen van de rode cijfers naar zwarte cijfers op de dag na Thanksgiving. Tegenwoordig kun je zowel offline als online van de aanbiedingen profiteren.

Black Friday bij Baby Max

Bij Baby Max proberen wij er ook elk jaar een feestje van te maken voor de klant. Dit doen we door leuke aanbiedingen te maken en vanaf dit jaar kan je ook al van de voorpret genieten. Je kan alvast een wensenlijstje via onze website aanmaken. Dan heb je op Black Friday gelijk een overzicht van de aanbiedingen en de producten waar je interesse in hebt.

Search engine powered by ElasticSuite