Veilig in zijn achteruit met BeSafe’s Stretch

Veilig in zijn achteruit met BeSafe’s Stretch

Hier in Nederland gaan we na het eerste autostoeltje maar al te graag snel over naar een voorwaartsgerichte stoel want dat is wel zo gezellig, comfortabel en ook veel leuker om naar buiten te kunnen kijken voor de kleine. Maar wist jij dat achterwaarts vervoeren zo lang als het kan een stuk veiliger is? En dat het helemaal niet zo ongezellig en oncomfortabel is als dat wij als volwassenen soms denken?

Wat maakt nou het grootste verschil tussen voorwaarts en achterwaarts vervoeren? Je hebt het zelf misschien ook wel eens gemerkt wanneer je hard moet remmen of zelfs tijdens een botsing, je wordt naar voren geworpen. Maar wanneer je achteruit zit wordt je in de stoel geworpen, dit zorgt voor een mindere impact op vooral de nek. Kijk maar eens wat crashtest filmpjes over het verschil tussen voor- en achterwaarts vervoeren en je zult zien dat je misschien best wel schrikt.

Een veel gehoord argument is dat kinderen niet achterwaarts vervoerd willen worden omdat ze niet goed naar de ouders of naar buiten kunnen kijken. Maar wanneer je vanuit achterwaartse positie naar buiten kijkt vliegt de wereld niet zo snel voorbij en kan je eigenlijk veel prettiger naar buiten kijken. Met een spiegeltje is ook het probleem van het elkaar niet kunnen zien snel op te lossen, met een spiegeltje kan je kindje jou zien en jij je kindje.

Is zo'n stoel dan niet oncomfortabel voor mijn kind? Met de Stretch van BeSafe is dit zeker niet het geval, je kindje heeft tot wel 26 cm beenruimte, dit is vaak niet veel anders dan de beenruimte tussen de achterbank en de voorstoelen. En in plaats van naar beneden bungelende beentjes kunnen ze hun voeten fijn neerzetten.

Uiteindelijk gaat niets boven de veiligheid van je kindje, en een veilige keuze is deze autostoel zeker. Even los van het feit dat achterwaarts vervoeren tot wel 5 keer veiliger is, is deze stoel ook nog eens geslaagd voor de strengste crashtest ter wereld, de Zweedse PLUS-test. De test is zo streng dat autostoelen die met de rijrichting mee gaan nog nooit geslaagd zijn.

Let’s talk money

Tja, we kunnen er niet omheen, het is een dure stoel. Maar voor dat bedrag krijg je een autostoel die geschikt is voor kinderen van 61 tot 125 cm, gemiddeld betekend dit dat de stoel geschikt is voor kinderen van 6 maanden tot 7 jaar oud. Je kunt ook kiezen voor de nog iets duurdere Stretch B, deze is direct vanaf de geboorte geschikt (vanaf 40 cm). De Stretch heeft gemiddeld een levensduur van 15 jaar, dus zelfs na de stoel 7 jaar gebruikt te hebben is hij nog klaar voor een tweede ronde en zou je hem kunnen verkopen. Als je een optelsommetje zou maken van de aanschafkosten voor verschillende leeftijdsgebonden stoelen, kom je al snel op hetzelfde bedrag uit. Waarom dan niet kiezen voor extra veiligheid! En laten we eerlijk zijn, wie wilde er vroeger nou niet het liefst in de trein en bus achteruit rijden? Dus je kindje doe je er vast een groot plezier mee!

Shop de BeSafe Stretch hier

Shop de BeSafe Stretch B hier